Jeg er uddannet skuespiller på Statens Teaterskole i 1981 og blev udråbt til det nye store talent efter min debut på Det Ny Teater i Neil Simons ’Goddag, er De min far’. 

Jeg har gennem årene spillet mange forskellige roller på både teater og film. På film kan jeg bl.a. fremhæve den oscarvindende film ’Babettes gæstebud’ fra 1987 og den oscarnominerede kortfilm ’Silent Nights’, 2017. På teatret har jeg medvirket i mange forestillinger, der har stået mit hjerte nær. Et par eksempler er ’Heksejagt’ på Folketeatret, ’Vor by’ på Det Danske Teater, utallige forestillinger i Grønnegårdsteatret og ikke mindst ’Lennon i Thy’, først på Får302 og siden hen i New York. Den forestilling gav mig ikke alene en nominering til Teaterpokalen, men også meget fornemme anmeldelser både herhjemme og i New York.

Jeg har ladet mig inspirere og undervise af mange udenlandske kapaciteter inden for teater og film, og jeg ser det som min fornemste opgave hele tiden at udvide min spændvidde som skuespiller.

Jeg elsker at blive udfordret med karakterer, der ikke ligger lige til højrebenet. At træde ind i et andet menneskes liv og krop og derfra formidle en historie er for mig det essentielle ved at være skuespiller. En tankes krusning, en læbes glød, et hjertes stille råb, en skæbne på godt og ondt.

 
 

Udpluk af anmeldelser 

I familien: 

“Som den ældre generations forældre ser vi Vibeke Hastrup og Ole Jakobsen. De spiller begge med stor følsomhed og teknisk præcision. De er gode hver for sig – og sammen er de usædvanligt velfungerende”. 

Morten Hede, teaterkritiker og journalist, 2016

 

Richard III: 

“De dør som fluer. Med glimrende spil omkring Jens Albinus. Vibeke Hastrup brænder igennem som Dronning Margaretha”. 

Jyllands-Posten , Henrik Lyding, 2015

 

Lennon in Denmark , New York 2011:

“More likely, still, is Vibeke Hastrup’s compelling performance, her commitment to the circumstances of a character both made special and burdened by Lennon’s message and the responsibility to see it spread throughout the world. The audience sat attentive and interested in Anne’s story—for it is ultimately Anne’s story, not Lennon’s—due to Vibeke Hastrup mesmerizing, multi-faceted performance”.

Sarah Wagener

 

Lennon i Thy, Får 302, 2007:

“Fremragende Vibeke Hastrup kan lade et smertedrag som knusningskryds flakke over panden, de ømme måneøjne bliver diabolske. Det er en dårende præcis kunstnerinde, der lægger disse brikker til et monodrama.Her får vi til fulde oplevet, hvad det vil sige ikke at kunne få landingstilladelse i tilværelsen. men forblive livsklog i det tomme rum. Vibeke Hastrup mestrer det tabte fodfæstes stampende brillians. Umistelig at skue”. 

Weekendavisen , Peter Johannes Erichsen, 2007

Roland Topor: Vinter under Bordet, Eklektisk Teater, 2005:

“Vibeke Hastrup kan med sin eminente præcision illuminerer denne medsøster, som sad man i biografen og så de mindste ryk i øjnenes spil”. 

Weekendavisen, Peter Johannes Eriksen, 2005

 

Arthur Miller: Heksejagt, Folketeatret, 1994:

“Vibeke Hastrup er en ægte perle som tjenestepigen Mary”. 

Ekstra Bladet, Jonna Gade

 

Halfdan i Bakspejlet, Folketeatret, 1991:

“Forførende, snusfornuftig, sensuel og intuitionsbegavet inkarnerer Vibeke Hastrup musens krævende dobbeltliv”. 

Information, Nina Davidsen

CV og udvalgte workshops

Ønsker du at vide mere, kan du her læse mit CV og se et overblik over udvalgte workshops, som jeg har deltaget i igennem mine år som skuespiller.