Julen er hjerternes fest? Gælder det mon også i skilsmissefamilien?

Skilsmisse er en uhyre svær akt, især når der er børn involveret, og ved at give børnene valgmuligheder om hvor de kan fejre julen, sætter man dem samtidig i en umulig loyalitetskonflikt. Vil du helst være loyal mod din mor eller loyal mod din far? Derfor er det så vigtigt, at børn altid oplever, at forældrene uanset hvordan de måtte have det med hinanden på nuværende tidspunkt, anerkender overfor børnene, at de er 50% mor og 50% far. En situation jeg selv i min skilsmisse ikke altid løste til perfektion. Havde jeg kendt til systemisk familieopstilling og kærlighedens orden ville jeg bestemt have ageret anderledes, men måske netop fordi jeg selv har stået midt i orkanens øje, er det mig magtpåliggende i mit arbejde med familieopstilling at hjælpe andre i den samme situation.

Børn skal opleve, at man tager ansvaret for dem og fra dem. ❤️

Glædelig jul 🎄

Vibeke Hastrup