Skab ro i den sammenbragte familie, skab ro i dit team

Hvad i alverden har de to ting med hinanden at gøre?

I systemisk opstilling ser jeg ofte hvor vigtigt det er, at vi som voksne kender vores rette plads når vi træder ind i den sammenbragte familie. Vi kan aldrig erstatte pladserne for de rigtige forældre, det skaber nemlig uorden. Kvinden i artiklen herunder siger: ”Jeg ser ikke mig selv som deres mor… jeg er deres fars kæreste.” Heri ligger en accept af ikke at skulle erstatte moderen, hun var nemlig i familiesystemet først, men i stedet anerkende moderen som mor, og derefter tage pladsen som fars kæreste. Det er selvfølgelig ligeså vigtigt at moderen erkender sin plads i det nye familiehierarki for at skabe ro.

Det interessante er så også at anskue et team (eller en organisation) som et familiesystem. Hvor ofte opleves der ikke uro, når nogen må forlade systemet og nye kommer ind? Her er det ligeså vigtig at anerkende betydningen af de forskellige elementer og deres placering, ellers kan der skabes uro, konflikter og et dårligt arbejdsmiljø.

Ordenens principper er grundlaget for hele den systemiske metode, forskubbes de skabes der skjulte loyaliteter, og dermed som sagt uro og konflikter. Min erfaring er, at dette kan sættes på plads så der skabes mere ro i systemet, også selvom alle involverede parter ikke kan eller vil deltage i arbejdet.

Jeg arbejder både med private klienter og teams og oplever fornyet ro og gennemslagskraft når alle får deres rette plads, og anerkendes for den de er og det de gav til systemet.

Læs hele artiklen fra politiken her:

https://politiken.dk/forbrugogliv/livsstil/familieliv/art5537161/Fars-k%C3%A6reste-%C2%BBJeg-tr%C3%A6kker-mig%C2%ABfbclid=IwAR0L90Y6O2TTzkS8j1rKRc47e_YeTZ1HB77BpR0xoiu_PAygYixicBZYOVA

Vibeke Hastrup