Konsekvensen af en fars drikkeri

Vi dømmer ofte det at drikke som en måde at glemme på, en måde at forsvinde ind i tågerne, en måde at undlade at tage ansvar på.

Som familieopstiller ser jeg anderledes på det. Man drikker for at kunne blive, for at kunne holde ud at være til, ikke for at forsvinde. Desværre er konsekvenserne af fars (eller mors) drikkeri ofte mange i familien, ikke mindst hvis et barn går ind og fylder det tomrum ud der opstår, på en måde erstatter faderens eller moderens plads og påtager sig deres ansvar. Det kan have store konsekvenser i nuet, og senere i livet kan det betyde, at man har svært ved at skabe sunde relationer og måske selv begynder at drikke. Derfor er det vigtigt at tage fat om problemet og med den systemiske metode har man mulighed for at ændre den kodning der har fundet sted.

Læs historien fra Kristeligt Dagblad om en fars drikkeri og hvordan det påvirker hans familie her:

https://www.kristeligt-dagblad.dk/liv-sjael/fars-druk-paavirker-familien?fbclid=IwAR2aAuRo-xcY13wEsUDv8g3Jm8tuAmmKGrmTl5peFMENWr7wDdBVheb1gj8

Vibeke Hastrup